مشخصات فولاد گالوانیزه
پوشش روی، مانع از رسیدن مواد خورنده به فولاد زیرین یا آهن میشود و از خوردگی فلزات جلوگیری کرده و مقاومت فولاد پوشش داده شده عمیقا افزایش مییاید.
یک پوشش گالوانیزه میتواند بیشتر از ۷۰ سال بدون تعمیر و نگهداری دوام بیاورد.
روی تنها مادهای است که همچین قابلیتی را به فلز زیرین خود میدهد.
این فولاد جایگزین مناسبی برای فولاد ضد زنگ نیز می باشد.
اگر پوشش روی خراشیده شده و آسیب ببیند، همچنان از فولاد زیرین محافظت شده و زنگ نمیزند.
کاربردهای ورق گالوانیزه در صنعت
از آنجایی که ورق گالوانیزه کاربردهای متعددی دارد، در این بخش قصد داریم تا شما را با برخی از کاربردهای ورق گالوانیزه آشنا کنیم. همانطور که اشاره کردیم ویژگیهای این محصول باعث شده تا از آن در صنایع گوناگونی بهره گرفته شود.
اولین و بارز ترین، کاربرد ورق گالوانیزه مربوط به صنعت کابینت سازی است. این ورقها به خصوص برای ساخت کابینت آشپزخانهها که به طور مداوم با آب و رطوبت در ارتباط هستند، مناسب میباشند. کاربرد دیگر که بسیار مهم است، استفاده از ورقهای گالوانیزه در زمینه ساخت کانالهای تهویه هواست.
ورق گالوانیزه رنگی رول
یکی دیگر از محصولات کبیر پانل این ورق به شکل رنگی رولی می باشد. که این نوع در ضخامت ۰٫۲۵ تا ۰٫۸ میل بصورت رول و شیت با ابعاد مختلف و در رنگ های سفید رال ۹۰۱۶ ، قرمز رال ۳۰۰۰ ، سبز رال ۶۰۲۴ ، زرد رال ۱۰۲۳ ، آبی رال ۵۰۱۵ ، نارنجی رال ۲۰۰۴ ، لیمویی رال ۱۰۲۸ ، قهوه ای رال ۸۰۰۴ تولید و روانه بازار می شود. این مدل ورق ها علاوه بر کیفیت بسیار خوبی که دارند از ظاهر زیبایی نیز برخوردار هستند. امروزه از این فولاد در بسیاری از قسمت ها استفاده و بهره برداری می شود.
ورق گالوانیزه فرم شده ذوزنقه
مدل فرم شده ذوزنقه نوعی خاص از این خانواده می باشد که مصارف گوناگون صنعتی و ساختمانی دارد. در این نوع بر روی ورق رنگی که از پایه از این نوع فولاد نشکیل شده است، رنگ کوره ای و پشت آن پرایمر افزوده می شود و در نهایت این نوع به فرم ذوزنقه ای و سینوسی تولید و روانه بازار می شود. این مدل نیز یکی از ورق های پرکاربرد و پرطرفدار است.
روش های مختلف گالوانیزه کردن
الکتروگالوانیزه کردن
منحصر به فردترین روش ذکر شده، الکتروگالوانیزه کردن است که شامل فرو بردن مواد در ظرف محلول الکتریکی است. جریان الکتریکی به محلول الکترولیتی وارد میشود که روی فولاد اعمال میشود، و یونهای روی دارای بار مثبت را به فلز روی کاهش میدهد – که سپس روی فولاد با بار مثبت رسوب میکند. مانند پیش گالوانیزه کردن، این روش معمولاً در مرحله اول تولید انجام می شود.
پیش گالوانیزه کردن
این روش شبیه به روش گالوانیزه گرم است. پیش گالوانیزه کردن فرآیندی است که شامل چرخاندن ورق فلز از طریق یک ماده تمیز کننده برای آماده سازی سریع مواد برای گالوانیزه کردن است. سپس فلز از داخل حوضچه ای از روی مایع مذاب عبور داده می شود . مزیت اصلی این روش این است که کویل های ورق فولادی را می توان به سرعت در مقیاس بزرگ با پوشش یکپارچه تری نسبت به روش سنتی گالوانیزه گرم گالوانیزه کرد.
گالوانیلینگ
گالوانیلینگ نتیجه ترکیب فرآیندهای آنیل و گالوانیزه گرم به منظور تولید یک پوشش تخصصی روی فولاد است. فرآیند گالوانیزه شدن از طریق آنیلینگ آنی و غوطه ور انجام می شود که یک روکش خاکستری مات ایجاد می کند. فولاد گالوانیله شده یک محصول آلیاژ روی-آهن است که در آن فلز پایه با فرآیند غوطه وری داغ پوشش داده می شود، سپس برای ایجاد آلیاژ بین پوشش روی مذاب و فولاد حرارت داده می شود. سطح به دست آمده یک سطح مات است. فولاد گالوانیل شده برای جوشکاری مساعد است و سطح آن برای چسبندگی رنگ عالی است.
گالوانیزه گرم
اولین و مهمترین روش برای گالوانیزه کردن، گالوانیزه گرم است. در این روش، فولاد یا آهن را در یک حوضچه مذاب روی غوطه ور می کنند. این حمام مذاب یک پیوند متالورژیکی بین روی و فلز دریافت کننده را آغاز می کند. پس از بیرون کشیدن فلز از مواد، فلز با قرار گرفتن در معرض هوا واکنش نشان می دهد و روی خالص با اکسیژن مخلوط می شود و اکسید روی را تشکیل می دهد. اکسید روی بیشتر به دی اکسید کربن واکنش نشان می دهد و کربنات روی را تشکیل می دهد که پوشش محافظ نهایی روی مواد را تشکیل می دهد.
رنگ گالواکوت چیست؟
گالواکوت نوعی از رنگ مخصوص گالوانیزه است که جهت رنگ آمیزی این ورق ها بهترین گزینه نیز می باشد. این رنگ ترموپلاست بوده و در برابر حرارت و گرما مقاوم بالایی است. این رنگ سبب جلوگیری از سایش و از بین رفتن پوشش زیر خود می شود و ضد خش نیز می باشد.
به دلیل خواص مکانیکی بسیار قوی که در آن وجود دارد باعث می شود محدودیت فام نداشته و سختی بالایی داشته باشد. این رنگ جدا از اینکه به عنوان رنگی مخصوص برای اینگونه ورق ها شناخته شده برای همه سطوح فلزی نیز مناسب است. ویژگی های چشم گیر این رنگ بدون بو و حلال بودن آن است. همچنین این رنگ بر پایه آب و سازگار با محیط زیست آن است. به دلیل ویژگی های متعددی که این رنگ دارد از آن در بسیاری از قسمت ها و رنگ آمیزی ورق ها استفاده می کنند.
آشنایی با نحوه رنگ آمیزی ورق گالوانیزه
- ابتدا سطح ورق از هر گونه چربی و گرد و غبار پاک می شود.
- سطح روی ورق توسط دستگاه مخصوص بررسی میشوند تا حفرهای در آن نباشد.
- سپس ورق را با مواد شستشو می دهند تا مواد چرب از روی آن از بین بروند
- ورق خشک و پاکسازی شده تا شوره های سفیدی توسط سمباده از بین رفته و صاف میشود
- ورق با یک ماده ی اسیدی مانند سرکه سفید شستشو داده می شود.
- جهت مقاوم شدن ورق گالوانیزه در برابر خوردگی و اکسید آهن از یک پرایمر بر روی آن اضافه می شود.
- پس از آن باید به مدت دو تا شش ساعت لازم است که پرایمر کاملاً خشک شود.
- پس از چهار ساعت لایه دوم زده میشود. نباید بیش از ۲ الی ۳ لایه رنگ بر روی ورق گالوانیزه بپاشیم.
- در آخر ورق ها جهت بررسی توسط کارشناسان به بخش کنترل کیفی فرستاده می شوند
- سانتی گراد حرارت می بینند تا زمانی که بر روی فلز قرار می گیرند نسبت به دما و حرارت مقاوم باشند.
ویژگی های رنگ مخصوص گالوانیزه
- زمان خشک شدن آن باید کم باشد
- امکان شستشو داشته باشد
- بعنوان عایق بر روی ورق عمل کند
- در همه شرایط آب و هوایی بتوان آن را اجرا کرد
- مجدد بتوان آن را ترمیم رنگآمیزی کرد
- مقاومت بالا در برابر ضربه و چکش
محاسبه وزن ورق گالوانیزه
محاسبه وزن ورق گالوانیزه یک فرایند مهم در صنعت فلز است که برای تعیین وزن ورق های پوشش داده شده با لایه های گالوانیزه استفاده می شود.
برای محاسبه وزن این نوع ورق ها، ابتدا باید اطلاعات فنی را در اختیار داشته باشیم که شامل موارد زیر است:
- ضخامت
- عرض
- طول
سپس با استفاده از فرمول محاسبه وزن ورق گالوانیزه، می توانیم وزن آن را تعیین کنیم. این فرمول معمولاً شامل ضرب وزن واحد متریک در واحد سطح (معمولاً کیلوگرم بر متر مربع) در ضخامت ورق و عرض آن است.
در محاسبه وزن ورق گالوانیزه باید به نوع و ضخامت لایه گالوانیزه که معمولاً بر حسب واحد میکرومتری می باشد توجه نمود. زیرا لایه گالوانیزه به عنوان پوشش محافظ ورق پایه عمل می کند و وزن آن باید در محاسبه در نظر گرفته شود. برای این منظور وزن لایه گالوانیزه را با ضرب واحد وزن لایه (معمولا گرم بر متر مربع) در کل مساحت ورق محاسبه می کنیم و سپس آن را با وزن ورق پایه جمع میکنیم تا وزن کل ورق به دست آید. از این محاسبات برای انتخاب ورق مناسب در پروژه های ساختمانی، صنعت خودرو و کانکس، صنایع فلزی و سایر صنایع استفاده می شود. با کمک این محاسبات می توان نیاز مواد و مصرف آنها را برآورد کرد و همچنین هزینه ها و زمان تولید را بهینه کرد.
قیمت ورق های گالوانیزه
قیمت این ورق به عوامل مختلفی بستگی دارد. از جمله کارخانه تولیدکننده، کیفیت متریال و البته نوع ضخامت از جمله عوامل مهم و تاثیرگذار در قیمت آن هستند. همچنین نوسانات بازار نیز بر قیمت این ورق ها اثرگذار هستند. شما می توانید برای دریافت بهترین قیمت و مقرون به صرفه ترین آن با این مجموعه تماس بگیرید. تا با خرید یک ورق بسیار با کیفیت از این نوع ورق استفاده نمایید. به همین منظور می توانید با تماس با کارشناسان ما از قیمت نوع ورق مورد نظر خود اطلاع کسب نمایید.