ورق گالوانیزه
ورق گالوانیزه یکی از مواد پرکابرد در صنعت می باشد. اگر ورق فولادی را با فلز روی پوشش دهیم، این ورق ایجاد میشود؛ این آهن حتی اگر شکسته ای هم صورت بگیرد از زنگ زدن محفوظ میماند. میزان مقاومت پوشش گالوانیزه متناسب با ضخامت آن می باشد. امروزه یکی از اقتصادیترین روش های محافظت فولاد در محیط های خورنده استفاده از این ورق ها است. این ورق که بالاترین کیفیت در مجموعه کبیرپانل تولیدمی شود در ساختن لوازمی مثل لوله بخاری، کانال کولر، کابینت آشپزخانه، شیروانی منازل، لولههای آب و هر جا که احتمال خوردگی آهن و خسارت وجود دارد، استفاده میشود
مشخصات فولاد گالوانیزه
پوشش روی، مانع از رسیدن مواد خورنده به فولاد زیرین یا آهن میشود و از خوردگی فلزات جلوگیری کرده و مقاومت فولاد پوشش داده شده عمیقا افزایش مییاید
یک پوشش گالوانیزه میتواند بیشتر از ۷۰ سال بدون تعمیر و نگهداری دوام بیاورد.
روی تنها مادهای است که همچین قابلیتی را به فلز زیرین خود میدهد.
این فولاد جایگزین مناسبی برای فولاد ضد زنگ نیز می باشد.
اگر پوشش روی خراشیده شده و آسیب ببیند، همچنان از فولاد زیرین محافظت شده و زنگ نمیزند.
دلیل استفاده از ورق گالوانیزه
سازه های فلزی معمولا دربرابر آتشسوزی، طوفان و بارانهای سیلآسا مقاومت بالایی از خود نشان داده اند اما از گذشته تا به امروز یکی از بزرگترین تهدید های سازه های فولادی رطوبت بوده است. سازه های فولادی اگر به درستی پوشش داده نشود در مقابل حرارت آسیب پذیر می باشد. ورقهای گالوانیزه به آسانی می توانند مقاومت سازه های فلزی را بالا ببرند. همچنین به دلیل کیفیتی که در آن ها وجود دارد، طول عمر سازه را نیز افزایش می دهند.
کاربردهای ورق گالوانیزه در صنعت
از آنجایی که ورق گالوانیزه کاربردهای متعددی دارد، در این بخش قصد داریم تا شما را با برخی از کاربردهای ورق گالوانیزه آشنا کنیم. همانطور که اشاره کردیم ویژگیهای این محصول باعث شده تا از آن در صنایع گوناگونی بهره گرفته شود.
اولین و بارز ترین، کاربرد ورق گالوانیزه مربوط به صنعت کابینت سازی است. این ورقها به خصوص برای ساخت کابینت آشپزخانهها که به طور مداوم با آب و رطوبت در ارتباط هستند، مناسب میباشند. کاربرد دیگر که بسیار مهم است، استفاده از ورقهای گالوانیزه در زمینه ساخت کانالهای تهویه هواست
ورق گالوانیزه رنگی رول
یکی دیگر از محصولات کبیر پانل این ورق به شکل رنگی رولی می باشد. که این نوع در ضخامت ۰٫۲۵ تا ۰٫۸ میل بصورت رول و شیت با ابعاد مختلف و در رنگ های سفید رال ۹۰۱۶ ، قرمز رال ۳۰۰۰ ، سبز رال ۶۰۲۴ ، زرد رال ۱۰۲۳ ، آبی رال ۵۰۱۵ ، نارنجی رال ۲۰۰۴ ، لیمویی رال ۱۰۲۸ ، قهوه ای رال ۸۰۰۴ تولید و روانه بازار می شود. این مدل ورق ها علاوه بر کیفیت بسیار خوبی که دارند از ظاهر زیبایی نیز برخوردار هستند. امروزه از این فولاد در بسیاری از قسمت ها استفاده و بهره برداری می شود.
ورق گالوانیزه فرم شده ذوزنقه
مدل فرم شده پانل ذوزنقه نوعی خاص از این خانواده می باشد که مصارف گوناگون صنعتی و ساختمانی دارد. در این نوع بر روی ورق رنگی که از پایه از این نوع فولاد نشکیل شده است، رنگ کوره ای و پشت آن پرایمر افزوده می شود و در نهایت این نوع به فرم ذوزنقه ای و سینوسی تولید و روانه بازار می شود. این مدل نیز یکی از ورق های پرکاربرد و پرطرفدار است.
مزایای ورق های گالوانیزه چیست؟
هزینه کمتر
برای انجام این عملیات در مقایسه با سایر روشهای معمول جلوگیری از خوردگی، نیاز به هزینه کمتری خواهد بود. از همین رو استفاده از این روش بسیار اقتصادی و مقرون به صرفه می باشد
هزینه کمتر برای تعمیرات و نگهداری
حتی در شرایطی که انجام عملیات گالوانیزینگ در مقایسه با سایر روشهای جلوگیری از خوردگی، هزینه برتر است، اجرای آن به دلیل عدم نیاز به تعمیرات پرهزینه، توصیه می شود
طول عمر زیاد
طول عمر ورقهای پوشش داده شده با روی در محیطهای کاملا خورنده، در حدود ۲۰ تا ۳۰ سال است
اعتبار
ورق گالوانیزه به دلیل پوشش محافظتی روی خود، از مقاومت بالایی در برابر زنگزدگی و خوردگی برخوردارند و طول عمر بیشتری به سازهها میبخشند، که باعث افزایش اعتبار و اطمینان در استفاده از این ورقها در پروژههای مختلف ساختمانی میشود.
دوام پوشش
پوشش ایجاد شده از طریق گالوانیزه به دلیل داشتن یک ساختار متالورژیکی خاص، دارای مقاومت مناسب در برابر صدمات مکانیکی، سایش و خوردگی خواهد بود
محافظت در برابر صدمات محیطی به صورت اتوماتیک
این پوشش به دلیل آن که در فولاد نفوذ کرده و به عنوان کاتد عمل می کنند، به همین دلیل خواهد توانست مقاطع ریز موجود در روی سطح فولاد را در برابر صدمات محیطی و خورندگی، محافظت نمایند
بهداشتی
سطح فولاد گالوانیزه به راحتی تمیز می شود که باعث حفظ بهداشت و افزایش کارایی ورق ها در مکان های مختلف می شود
سخت ترین پوشش
پوشش گالوانیزه دارای ساختار متالورژیکی منحصر به فرد است که مقاومت فوق العاده ای در برابر آسیب های مکانیکی، حمل و نقل، نصب و سرویس دارد.
حفاظت کامل
حفاظت در ورق های گالوانیزه به گونه ای است که حتی فرورفتگی ها، گوشه های تیز، و مناطق غیر قابل دسترس نیز که به واسطه سایر پوشش ها بطور کامل پوشش داده نمی شود، با استفاده از ورق گالوانیزه بطور کامل پوشش داده می شود. در واقع ورق گالوانیزه را یک محاظ کامل می توان معرفی کرد.
آماده برای استفاده
فولاد گالوانیزه به محض دریافت آماده استفاده است، به این معنی که مشتریان می توانند پس از دریافت محصول خود، اقدام به استفاده از آن نمایند. همچنین از دیگر مزایای فولاد گالوانیزه می توان به روکش جذاب آن، زیرسازی مناسب برای عناصر تزئینی و ادغام آسان با مواد دیگر اشاره کرد.
کیفیت بالا
طول عمر بالا مهم ترین ویژگی و مزیت ورق های گالوانیزه می باشد. در صورتی که در سازه شما از ورق گالوانیزه استفاده شده باشد و سازه در معرض قرار گرفتن در آب شدید و یا سایر موارد باشد،می تواند تا 20 سال و همچنین در صورتی که در شرایط عادی قرار بگیرد،تا 100 سال دوام بیاورد. توجه داشته باشید که آب مهمترین عنصر مشکل ساز برای فولاد است که موجب زنگ زدگی، خوردگی و … می شود. اما ورق های گالوانیزه دارای مهم ترین ویژگی و مزیت مقاومت در برابر آب هستند. همچنین نحوه تولید و ساخت ورق های گالوانیزه به گونه ای ست که پیوندی فوقالعاده بادوام ایجاد میکند که موجب مقاومت فوق العاده آن شده است.
روش های مختلف گالوانیزه کردن
منحصر به فردترین روش ذکر شده، الکتروگالوانیزه کردن است که شامل فرو بردن مواد در ظرف محلول الکتریکی است. جریان الکتریکی به محلول الکترولیتی وارد میشود که روی فولاد اعمال میشود، و یونهای روی دارای بار مثبت را به فلز روی کاهش میدهد – که سپس روی فولاد با بار مثبت رسوب میکند. مانند پیش گالوانیزه کردن، این روش معمولاً در مرحله اول تولید انجام می شود.
این روش شبیه به روش گالوانیزه گرم است. پیش گالوانیزه کردن فرآیندی است که شامل چرخاندن ورق فلز از طریق یک ماده تمیز کننده برای آماده سازی سریع مواد برای گالوانیزه کردن است. سپس فلز از داخل حوضچه ای از روی مایع مذاب عبور داده می شود . مزیت اصلی این روش این است که کویل های ورق فولادی را می توان به سرعت در مقیاس بزرگ با پوشش یکپارچه تری نسبت به روش سنتی گالوانیزه گرم گالوانیزه کرد.
گالوانیلینگ نتیجه ترکیب فرآیندهای آنیل و گالوانیزه گرم به منظور تولید یک پوشش تخصصی روی فولاد است. فرآیند گالوانیزه شدن از طریق آنیلینگ آنی و غوطه ور انجام می شود که یک روکش خاکستری مات ایجاد می کند. فولاد گالوانیله شده یک محصول آلیاژ روی-آهن است که در آن فلز پایه با فرآیند غوطه وری داغ پوشش داده می شود، سپس برای ایجاد آلیاژ بین پوشش روی مذاب و فولاد حرارت داده می شود. سطح به دست آمده یک سطح مات است. فولاد گالوانیل شده برای جوشکاری مساعد است و سطح آن برای چسبندگی رنگ عالی است.
اولین و مهمترین روش برای گالوانیزه کردن، گالوانیزه گرم است. در این روش، فولاد یا آهن را در یک حوضچه مذاب روی غوطه ور می کنند. این حمام مذاب یک پیوند متالورژیکی بین روی و فلز دریافت کننده را آغاز می کند. پس از بیرون کشیدن فلز از مواد، فلز با قرار گرفتن در معرض هوا واکنش نشان می دهد و روی خالص با اکسیژن مخلوط می شود و اکسید روی را تشکیل می دهد. اکسید روی بیشتر به دی اکسید کربن واکنش نشان می دهد و کربنات روی را تشکیل می دهد که پوشش محافظ نهایی روی مواد را تشکیل می دهد.
مشخصات رنگ مناسب ورق گالوانیزه و بهترین آن
رنگ به کار رفته در این ورق از نانو که به صورت یک لایه شفاف ،نازک و تک جزیی تشکیل شده است و بر روی سطوح قرار می گیرد. قیمت این رنگ از لحاظ اقتصادی مناسب بوده و به دلیل وجود پوشش روبین مقاومت بالایی نیز دارد. همچنین این رنگ طول عمر ورق را نیز افزایش می دهد. مراحل تولید انواع ورق های رنگی تقریباً یکسان است؛ فقط تفاوت هایی در جنس مواد به کار رفته، فرآیند تولید و میزان ضخامت رنگ که تأثیر بسیار زیادی بر دوام ورق ها دارد می تواند وجود داشته باشد.
رنگ زدن ورق های گالوانیزه به دلیل سطح صاف آن شاید کمی سخت باشد اما امکان پذیر است. از نظر کارشناسان بهترین رنگ برای اینگونه ورق ها رنگ گالواکوت است. چرا که این مدل رنگ نیازی به زیرسازی ندارد. این ورق های رنگی به عنوان پرطرفدارترین نوع ورق گالوانیزه شناسایی شده است که درساندویچ پانل ها به خصوص ساندویچ پانل سقفی استفاده می شود. و دارای ظاهری زیبا، مقاومت بالا، قیمت کم و عمر بالایی است. همچنین ایمنی و استحکام بالای آن باعث شده تا اکثر مهندسان و کارشناسان در ساخت سازه ها از این نوع پانل استقاده کنند
رنگ گالواکوت چیست؟
گالواکوت نوعی از رنگ مخصوص گالوانیزه است که جهت رنگ آمیزی این ورق ها بهترین گزینه نیز می باشد. این رنگ ترموپلاست بوده و در برابر حرارت و گرما مقاوم بالایی است. این رنگ سبب جلوگیری از سایش و از بین رفتن پوشش زیر خود می شود و ضد خش نیز می باشد.
به دلیل خواص مکانیکی بسیار قوی که در آن وجود دارد باعث می شود محدودیت فام نداشته و سختی بالایی داشته باشد. این رنگ جدا از اینکه به عنوان رنگی مخصوص برای اینگونه ورق ها شناخته شده برای همه سطوح فلزی نیز مناسب است. ویژگی های چشم گیر این رنگ بدون بو و حلال بودن آن است. همچنین این رنگ بر پایه آب و سازگار با محیط زیست آن است. به دلیل ویژگی های متعددی که این رنگ دارد از آن در بسیاری از قسمت ها و رنگ آمیزی ورق ها استفاده می کنند
آشنایی با نحوه رنگ آمیزی ورق گالوانیزه
- ابتدا سطح ورق از هر گونه چربی و گرد و غبار پاک می شود.
- سطح روی ورق توسط دستگاه مخصوص بررسی میشوند تا حفرهای در آن نباشد.
- سپس ورق را با مواد شستشو می دهند تا مواد چرب از روی آن از بین بروند
- ورق خشک و پاکسازی شده تا شوره های سفیدی توسط سمباده از بین رفته و صاف میشود
- ورق با یک ماده ی اسیدی مانند سرکه سفید شستشو داده می شود.
- جهت مقاوم شدن ورق گالوانیزه در برابر خوردگی و اکسید آهن از یک پرایمر بر روی آن اضافه می شود.
- پس از آن باید به مدت دو تا شش ساعت لازم است که پرایمر کاملاً خشک شود.
- پس از چهار ساعت لایه دوم زده میشود. نباید بیش از 2 الی 3 لایه رنگ بر روی ورق گالوانیزه بپاشیم.
- در آخر ورق ها جهت بررسی توسط کارشناسان به بخش کنترل کیفی فرستاده می شوند
- سانتی گراد حرارت می بینند تا زمانی که بر روی فلز قرار می گیرند نسبت به دما و حرارت مقاوم باشند
نحوه نگهداری از ورقهای گالوانیزه
نگهداری مناسب از این نوع ورق، علاوه بر حفظ کیفیت آن، موجب افزایش کارایی و طول عمر آن نیز می گردد. از همین رو بهتر است که برخی نکات در رابطه با آن را رعایت نمایید. یکی از نکات قرار دادن ورق ها در محیطی بسته، کاملا تمیز و عاری از هرگونه آلودگی است. همچنین بهتر است که مکانی که ورق ها را نگهداری می کنید، دارای دمای ثابت و بدون رطوبت باشد. همچنین بهتر است که ورق ها را بر روی پایه هایی فلزی و یا چوبی قرار دهید. تا تماسی با سطح زمین نداشته باشند.
ویژگی های رنگ مخصوص گالوانیزه
زمان خشک شدن آن باید کم باشد
امکان شستشو داشته باشد
بعنوان عایق بر روی ورق عمل کند
در همه شرایط آب و هوایی بتوان آن را اجرا کرد
مجدد بتوان آن را ترمیم رنگآمیزی کرد
مقاومت بالا در برابر ضربه و چکش
محاسبه وزن ورق گالوانیزه
محاسبه وزن ورق گالوانیزه یک فرایند مهم در صنعت فلز است که برای تعیین وزن ورق های پوشش داده شده با لایه های گالوانیزه استفاده می شود.
برای محاسبه وزن این نوع ورق ها، ابتدا باید اطلاعات فنی را در اختیار داشته باشیم که شامل موارد زیر است:
- ضخامت
- عرض
- طول
سپس با استفاده از فرمول محاسبه وزن ورق گالوانیزه، می توانیم وزن آن را تعیین کنیم. این فرمول معمولاً شامل ضرب وزن واحد متریک در واحد سطح (معمولاً کیلوگرم بر متر مربع) در ضخامت ورق و عرض آن است.
در محاسبه وزن ورق گالوانیزه باید به نوع و ضخامت لایه گالوانیزه که معمولاً بر حسب واحد میکرومتری می باشد توجه نمود. زیرا لایه گالوانیزه به عنوان پوشش محافظ ورق پایه عمل می کند و وزن آن باید در محاسبه در نظر گرفته شود. برای این منظور وزن لایه گالوانیزه را با ضرب واحد وزن لایه (معمولا گرم بر متر مربع) در کل مساحت ورق محاسبه می کنیم و سپس آن را با وزن ورق پایه جمع میکنیم تا وزن کل ورق به دست آید. از این محاسبات برای انتخاب ورق مناسب در پروژه های ساختمانی، صنعت خودرو و کانکس، صنایع فلزی و سایر صنایع استفاده می شود. با کمک این محاسبات می توان نیاز مواد و مصرف آنها را برآورد کرد و همچنین هزینه ها و زمان تولید را بهینه کرد
قیمت ورق گالوانیزه
قیمت ورق گالوانیزه به عوامل مختلفی بستگی دارد. از جمله کارخانه تولیدکننده، کیفیت متریال و البته نوع ضخامت از جمله عوامل مهم و تاثیرگذار در قیمت آن هستند. همچنین نوسانات بازار نیز بر قیمت این ورق ها اثرگذار هستند. شما می توانید برای دریافت بهترین قیمت و مقرون به صرفه ترین آن با این مجموعه تماس بگیرید. تا با خرید یک ورق بسیار با کیفیت از این نوع ورق استفاده نمایید. به همین منظور می توانید با تماس با کارشناسان ما از قیمت نوع ورق مورد نظر خود اطلاع کسب نمایید.
خرید ورق گالوانیزه
مجموعه کبیرپانل یکی از بهترین تولیدکنندگان انواع ورق ها، ساندویچ پانل آلومینیوم، فوم و… می باشد. با کمک دستگاه های بروز و افراد متخصص این مجموعه محصولاتی با کیفیت منطبق با استانداردهای روز دنیا تولید می کند. شما خریداران گرامی می توانید ورق های گالوانیزه را در دو مدل رنگی رولی و ذوزنقه ای در ابعاد مورد نظر خود با بهترین قیمت در بازار سفارش دهید همچنین جهت هر گونه پرسش و اطلاع از قیمت ها می توانید با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید.